Nå finnes det selvsagt ikke noe enkelt svar til dette, og mye vil selvsagt være avhengig av hva dine ønsker og ikke minst behov måtte være.

Helsedirektoratet anbefaler at man er i bevegelse 30 minutter daglig, og da menes all bevegelse (gå i trapp, gå til bussen, støvsuge osv). Dette bør imidlertid IKKE blandes med ordentlig styrke- og treningsøkter. Det at du for eksempel går til jobben/skolen, eller velger trappene framfor heisen på jobben er ikke det samme som en treningsøkt. Det anbefales at man trener minst 2 ganger i uken med øvelser som styrker muskler og skjelettet.

Det finnes altså ikke noe enkelt svar på hvor mye og lenge du faktisk bør trene. For en som akkurat har startet opp eller kun ønsker å vedlikeholde, kan det å prøve å få til 2 økter i uka være bra, mens en som trener mot konkurranser og spesielle idrettsgrener kan ha et behov for opptil flere økter om dagen. For den jevne nordmenn kan det å sikte seg mot 3-4 økter i uka imidlertid gjerne være en gylden og fin middelvei. 

Verken for lite eller for mye er bra i lengden.