Tabata

En tabata består av åtte runder med 20 sekunder arbeid og 10 sekunder hvile. Det blir til sammen fire minutter for å fullføre én tabata. Standard er blitt å gjennomføre åtte slike tabataer for en komplett HIIT-økt.

Høyintensiv intervalltrening, også kjent som HIIT, har vokst massivt de siste årene, og er en effektiv form for kondisjonstrening hvor man arbeider med svært høy intensitet over relativt korte arbeidsperioder.

  • Beskrivelse

Timen starter med oppvarming.
Selve timen er lagt opp etter tabatametoden, 20 sekunder jobb og 10 sekunder pause. 8 serier, hver satt sammen av 8 sett hvor en styrke- og en pulsøvelse kombineres i supersett (4 sett av hver). En tøff time med høy intensitet.

  • Hvem passer timen for

Tabata passer for deg som ønsker å utfordre deg selv med en intens treningsøkt. Det anbefales at du har noe treningserfaring fra tidligere, eller at du holder deg til modifiserte øvelser. Har du lite treningserfaring og lav arbeidskapasitet er det i starten helt okay med øvelser som knebøy med egen kroppsvekt, utfallsvarianter, pushups, osv. For de litt bedre trente velger du de tyngre variantene. Instruktøren vil gjennom hele timen veilede deg og gi deg variantene av øvelsene. Intensiteten er høy og utførelsen er rask, men teknikken skal opprettholdes, så velg alternativet på øvelsen ut ifra ditt mestringsnivå.

Vi ønsker som regel å velge veien med minst motstand, men intervalltrening og Tabata skal bestå av en vei med maksimal motstand!


Til booking     

Se andre gruppetimer